6 съвета за спестяване за лятна почивка

Лятната ваканция винаги е голям стрес за тялото и портфейла. През високия сезон цените също са високи – за полети, настаняване, коли под наем и дори кетъринг. Въпреки това, дори ако ваканцията пада през юни-август, можете да спестите много, като се придържате само към шест прости правила.

Правило на 56-те дни

Има неписано правило, че самолетните билети трябва да бъдат закупени 56 дни преди пътуването. Този номер се цитира от много туристически експерти, които вярват, че предварителното закупуване спестява до една трета от разходите за полет. Разбира се, има и изключения.

Резервирайте круиз 12 седмици по-рано

Ако планирате да ходите на круиз, мислете навреме. Точно 12 седмици преди отпътуването операторите „пускат“ всички непродадени кабини за круиз и агенциите започват да предлагат отстъпки. Ако вече сте резервирали круиз и по-късно той е поевтинял, можете да помолите оператора да ви върне разликата. Друго правило по отношение на круизите е да резервирате храната си предварително при закупуване на билетите. Ако не сте на all-inclusive, обядите и вечерите на кораба ще струват много повече.

Почивайте в делнични дни

В неделя много хотели намаляват цените и като вземете няколко почивни дни, можете значително да спестите, понякога до 50% от разходите си. В допълнение, членовете на програмите за лоялност на хотелските вериги могат да разчитат на безплатно надграждане на настаняването – много стаи не работят през делничните дни. Освен това потокът от туристи намалява в понеделник и вторник, така че ще бъде възможно да се любувате на забележителностите и да обикаляте музеите на спокойствие.

Дайте квартира под наем по време на пътуването

Този съвет не е подходящ за всички, но ако сте готови да пуснете непознати (но доверени) хора във вашия апартамент, ще получите допълнителни пари за почивката си.

Преходни полети

Свързващите полети са почти винаги по-евтини от директните полети. По някаква причина обаче много хора все още не възприемат трансферите като отделни пътувания.

Туроператори

За много популярни дестинации готовите туристически пакети са много по-евтини от самостоятелното организиране на почивка. Това правило често работи със страните от Европа и света. В същото време, понякога дори не е необходимо да се настанявате в хотел, предлаган от туроператора, и да прекарвате денонощно в стените му заедно със сънародници. Никой няма да забрани на турист да използва само чартърен полет и след това да избере настаняване на вкус, да наеме колело и да пътува из страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *